Vitamin İğnesi Hangi Maddeleri İçerir
26 Haziran 2024

Vitamin İğnesi Hangi Maddeleri İçerir

Vitamin İğnesi:

Yüz gençleştirmede sıkça kullanılan yöntemlerden biri olan vitamin iğnesi, cilde gençlik, sağlık ve güzellik katmaktadır. Bu iğneler hakkında bilinmesi gerekenleri detaylı olarak ele alacağız. Vitamin enjeksiyonunun amacı, cildin kaybettiği gerginlik ve canlılığı yeniden kazandırmaktır.

Vitamin iğnesi, alkol ve sigara kullanan, yoğun çalışma temposu nedeniyle cildine yeterince özen göstermeyen, cildi güneşe ve solaryuma maruz kalmış kişilerde sıkça uygulanmaktadır. Her yaş ve cilt tipine uygun bir işlemdir. Vitamin enjeksiyonunun en sık yapıldığı bölgeler yanaklar, göz çevresi, alın, çene, boyun ve dekolte bölgesidir.

Uygulama sonrası cilt kaybettiği gerginlik ve canlılığı geri kazanır ve daha parlak, taze bir görünüme kavuşur. Seans sayısı ve uygulama aralıkları kişiden kişiye farklılık göstermektedir. İşlem sırasında lokal anestezi kremi kullanılarak ağrı hissi azaltılır, bu da hastanın konforu açısından önemlidir. Uygulanacak ürün kombinasyonu tamamen kişinin yaşına, cilt problemine göre değişiklik göstermektedir. Uygulama sonrası cildin ihtiyaç duyduğu oksijenlenme sağlandığından, yaşlanma etkileri de azalır. Vitamin enjeksiyonu ile kişinin cildinin ihtiyacına göre botoks ve dolgu işlemleri de uygulandığında daha etkili ve kalıcı düzeltmeler ortaya çıkar.


  • Somon balığından alınan DNA
  • Hiyalüronik asit ve Kök hücre: Yüz mezoterapisinde kullanılan bu madde, insan dokusunda yaygın şekilde bulunan doğal bir polimerdir. Bu madde suyu emerek şişer ve dokuda nem ve elastiklik sağlar.
  • Vitaminler: Vitamin A deri gelişimine etki eder ve yaşlanmayla beraber incelen deriyi düzeltir. Vitamin E dokuları zararlı maddelerden korur. Vitamin C kolajen sentezini uyarır ve deri renk hücrelerinin üretimini yavaşlatır. Vitamin B deriyi besler ve dokuların biyolojik dengesini düzenler. Vitamin K dokuların kan dolaşımını düzenler.
  • Amino asitler: Proteinlerin yapı taşlarıdır ve dokuların gelişiminde rol oynar. Amino asitler yaşla beraber ortaya çıkan doku hasarlarını onarır ve düzenler.
  • Mineral tuzlar: Hücrelerin pek çok yaşamsal olayında düzenleyici ve destekleyici rolleri vardır.
  • Koenzimler: Dokuların biyokimyasal reaksiyonlarını düzenler ve dokuların yenilenme hızlarını artırır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

B6 Vitamini Nelerde Bulunur?

B6 Vitamini Nelerde Bulunur?

Haber Bülteni