C vitamini gerçekten de sıcaklık etkisi altında oldukça hassas bir bileşen. 25 °C'de %50 oranında bozulabilmesi, bu vitaminin ne kadar çabuk kaybolduğunu gösteriyor. Peki, bu sıcaklıklara maruz kalan gıdaları nasıl saklamalıyız? Buzdolabında saklamak en iyi çözüm mü? Ayrıca, C vitamininin sağlığa olan faydalarını korumak için başka hangi önlemleri almalıyız?
C vitamini gerçekten de sıcaklık etkisi altında oldukça hassas bir bileşen. 25 °C'de %50 oranında bozulabilmesi, bu vitaminin ne kadar çabuk kaybolduğunu gösteriyor. Peki, bu sıcaklıklara maruz kalan gıdaları nasıl saklamalıyız? Buzdolabında saklamak en iyi çözüm mü? Ayrıca, C vitamininin sağlığa olan faydalarını korumak için başka hangi önlemleri almalıyız?
Cevap yaz